2014. augusztus 15., péntek

Scarlett Johansson

A nagyszerű színésznő, és nemsokára egy gyermekes anyuka igazán nagy örömöknek örvend mostanság. A Lucy amit augusztus 7.-e óta játszanak nálunk a mozikban ő alakítja a főszereplőt. Emellett az Amerika kapitányban is láthatjuk melyben a kíméletlen Fekete Özvegyet alakítja. Azt beszélik hogy lehetséges hogy a Fekete özvegy külön filmet is fog kapni. Ezt még nem lehet előre tudni, de reménykedjünk. Én a bosszuállók filmben láttam és nagyon tetszett az alakítása. Fantasztikus színésznőnek tartom, és azt hiszem ezzel nem én vagyok az egyetlen. Az első filmje amit én láttam a Nem kellesz eléggé és hogy őszinte legyen először meglepett az alakítása, de miután még egyszer megnéztem rájöttem hogy ebbe a filmben is jó. Most pedig olvassátok el ezt a riportot Scarlett Johanssonnal amit a glamour szeptemberi számában találhattok amúgy. :)

Amikor utoljára voltál a GLAMOUR címlapján, azt mondtad, ha harminc leszel nyitsz egy pékséget. Ősszel leszel harminc. Hol a pékség? 
Ó! Hogy is van a Nyomorultak dalszöveg? "Álmodtam egy álmot rég, mikor még gyermekhittel éltem (...) az élet megölte most mind..." Még mindig rengeteg izgalmat találok a munkámban, ezt nem tudhattam előre, amikor kis huszonéves voltam. 
Akkor nem lesz pékséged? 
Pékségem nem, de már most van rengeteg egyéb projektem a színészet mellett. Előkészítek épp rendezésre egy filmet, és gondolkodom egy élelmiszerüzlet vagy étterem nyitásán is. Nemrég pedig megalapítottam a The One and Only Singles nevű lánybandát, akikkel Bangels-stílusú, vagány popos zenéket játszunk. 
Több zenei projekted nem lesz? 
Vicces dolog a zene, mert tavaly énekeltem egy dalt amit egy barátom írt a Chasing Ice című dokumentumfilmhez, és a dalt végül Oscarra jelölték. Ebben az évben pedig A nőben énekeltek egy dalt, amit Oscarra jelöltek. 
Ezek szerint, nagyjából bármilyen dalt énekelsz, azonnal Oscar jelölést kap?
Lehet, hogy ezeken a dalokon kívűl soha a közelébe sem jutok egy Oscar jelölésnek!
Egyenes úton haladsz afelé hogy egy Disney karakter hangja legyél!
Ó, ez az álmom! Imádom a jégvarázst! Láttad? Az az álmom hogy egy Disney karakter hangja lehessek! Valaki valóra tudná ezt váltani? 
Mostanában elég jellemző, hogy fiatal Hollywoodi férfiak, mint James Franco, vagy Joshep Gordon-Lewitt a színészkedés mellett írnak, rendeznek, vagy tévéshow-kat csinálnak. A fiatal színésznők viszont mintha nem igazán jeleskednének ilyesmiben. Természetesen téged kivéve. Szerinted mi ennek az oka? 
Sajnos a színésznőkön sokkal nagyobb a nyomás, hogy a reflektor fényben maradjanak, vagy hogy a vágy tárgyai legyenek minden körülmények között mint a férfi színészek esetében. Egy színésznő karrierje sajnos általában rövidebb, míg egy férfi színész hosszú évtizedekig alakíthat főszerepeket. A színésznők többsége, úgy érzi addig kell a legtöbbet kihoznia a színészi karrierjéből amíg fiatal. Általában későbbre tartogatják az olyan ambícióikat, mint a rendezés vagy az írás. 
Te viszont hamarosan megrendezed Truman Capote Nyári átkelés című regényének filmadaptációját.
Erre már nagyon régóta vágyom, körülbelül 12 éves korom óta.
Volt valaha példaképed? 
A nővéremen kívűl nem, de imádtam Judy Garlandot a Találkozunk St. Louisban című filmben. Egyszerre volt törékeny és erős, ami nekem nagyon tetszett és olyan akartam lenni, mint őt. Anyámon kívűl Judy Garland testesítette meg számomra a nőiességet. 
Egyszer azt mondtad, hogy úgy érzed, beleragadtál a fiatal felnőtt nő szerepkörébe. 
Amikor az Elveszett jelentésben szerepeltem, mindössze tizenhét éves voltam, de egy húszas évei elején járó őt alakítottam. Most huszonkilenc vagyok de még mindig a húszas éveik elején járó nőket alakítok. Ez megy már több mint tíz éve. Az emberek nagyon nehezen tudnak váltani, ha valaki bekerült a skatulyába. 
Meg kell hogy kérdezzem: miért utálod a ScarJo becenevet? 
Mert olyan lükén hangzik, popsztárokra szoktak beceneveket aggatni. Sértőnek érzem egyszerűen.
Úgy veszem észre, mára teljesen megbarátkoztál a "legszexibb nő a világon" stílusoddal. Ezt jól látom?Igen. Kell találnod egy utat, hogy a jó cél érdekében használd ki effajta hírnevet is, ahogyan például Matt Damon és George Clooney tetszik. Sokkal jobb huncutul büszkének lenni rá, mint folyton ellenállni. A világ egyszerűen ilyen. A híres nőknek nevetséges kérdéseket tudnak feltenni az újságírók, mint például: Hogyan maradsz szexi? Mi a legszexibb tulajdonságod? Ilyesmiket sosem kérdeznének egy férfitól, mert az egyből kisétálna az interjúról.
Amikor Spike Jonze Oscar-díjas A nőjét forgattad, amely egy nemrég vált férfi és egy mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszer közti fura vonzalomról szól, tágabb értelemben pedig arról, hogy léphetünk tovább szakítás után, eszedbe jutott saját válásod? 
Amikor elkezdtünk Spike-kal a filmről beszélni, elmeséltük egymásnak párkapcsolati tapasztalatainkat, és sokat beszélgettünk arról, milyen érzés ráébredni hogy valakivel nem működik az együttélés, hogy milyen módon befolyásolja ez az önbizalmadat. Azt hiszem mára jobban megismertem magam, mint a házasságom idején. Jobban tudom mit várok el egy kapcsolattól. Megtanultam megfelelően artikulálni az érzéseimet, nem csak a partnerem, hanem magam felé is. Azt hiszem a házasságom kudarca nem attól függött, kivel voltam, vagy milyen házasságunk volt, hanem attól hogy milyen volt akkor amikor találkoztunk. Nagyon fiatal voltam amikor Ryannel összekerültünk, azóta sokkal több lehetőségem volt jobban megismerni magamat, ami jobb partnerré is tett. Sokkal türelmesebb vagyok, és kész vagyok akkor is keményen dolgozni egy kapcsolatért, amikor nem minden rózsás. Azt hiszem ez korfüggő is. 
Romainnel New York és Párizs között osztjátok meg az életeteket. Milyen egy tipikus hétvégéd Párizsban? 
Romain nagyon szereti a művészetet, ezért általában galériába vagy múzeumba megyünk. Ez a szenvedélye és én nagyon szeretem megosztani vele ezt az élményt. Szeretem hogy Párizsban az emberek időt hagynak maguknak, hogy élményeket szerezzenek, nem sietnek folyton valahová. Vasárnap egyébként a legtöbb üzlet zárva van, így azt imádom, hogy nincs rajtam semmi nyomás, hogy menjek valamerre, akár az egész hétvégét ágyban tölthetem ha akarom
A divat egyik ikonikus városa vajon megváltoztatta a stílusodat? 
Teljesen. Párizsban mindenki azt figyeli, mit viselsz, tulajdonképpen folyton van egy közönséged. New Yorkban a praktikus utcai viselet a nyerő, Párizsban senkit sem érdekel, hogy kényelmes-e amit viselsz, sikkesnek kell lenni, csak az a lényeg. Habár a párizsi barátnőimmel már elhatároztuk, hogy adaptáljunk a New York-i kényelmes divatot Párizsra is, mert elegünk van abból hogy nem érezzük a lábujjainkat két óra táncolás után. Ha egy csapat lányból mindenkin Reebok vagy Nike Flyknits van, akkor a férfiaknak egyszerűen el kell ezt fogadniuk. 

Olvassátok el a GLAMOUR szeptemberi számát és még rengeteg érdekességet találhattok benne. 


xx

2014. augusztus 14., csütörtök

Sziasztok!

Mint láthatjátok visszatértem.Sajnálom hogy nem foglalkoztam a bloggal és hogy gyakorlatilag töröltem. Ezúton kérek elnézést minden olvasótól és remélem nem vesztettem el mindent mivel úgy döntöttem ennyi kihagyás után hogy mégis csak folytatom. Azt hittem hogy nem fog menni de a minap rájöttem hogy szeretem a divatot, vagyis a ruhákat, sminket, kiegészítőket meg hasonlókat. Ezért is muszáj ezzel foglalkoznom továbbra is. Így most hivatalosan is bejelentem hogy a mai naptól a blog újra üzemel és remélem olvasni fogjátok mert rengeteg új ötlettel és tippekkel várlak benneteket. :)))